Leírás

Ez az oldal tippek trükkök megosztásával foglalkozik, főleg az informatika világából azon belül is a grafika, kiadványszerkesztés témából fogok pár dolgot megosztani.

Címkék

3D (3) AHCI (1) BIOS (1) borító (1) CD (1) CDBrunerXP (1) DVD (1) facebook (1) fogaskerék (1) free (1) frissítés (1) golyó (1) grafikon (1) ikon (1) ingyen (1) ISO (1) jpg (1) kendő (1) képfájl (1) Lumia 920 (1) mikroszálas (1) monitor (1) Nokia (1) pdf (1) png (1) pool (1) rejtett (1) SATA (1) Szoftver (1) tisztítás (1) total commander (1) tv (1) unlock (1) windows 8 (2) Windows Phone (2) Címkefelhő

Kapcsolat

Iratkozz fel a hírcsatornára!

contactBejegyzések
Kommentek

Akár küldhetsz e-mail is az alábbi címre: zega01[kukac]gmail[pont]com

3D grafikon

2012.12.10. 11:10 | ZeGa | Szólj hozzá!

graf.pngHa valakinek netán olyan perverziója támad, hogy 3D-s grafikonokat szeretne készíteni, de nem tudja pontosan hogyan is fogjon hozzá akkor most ehhez próbálok segítséget nyújtani.
Először is kell hozzá egy Adobe Illustrator, aminek a 30 napos próbaverzióját innen lehet beszerezni, de rendelkezned kell egy Adobe ID azonosítóval, ha nincs akkor egy gyors regisztráció után már töltheted is.
Nos, ha már meg van a cucc akkor neki is foghatunk. Nyissunk egy új dokumentumot, mondjuk legyen 50×50 mm, de lehet szinte akármekkora most nem a méret a lényeg.

ill_kezd.PNG

Új dokumentum

Menjüill_tools.PNGnk a baloldali eszköztárhoz és keressük meg a pie graph eszközt. Kattintsunk a munkaterület bármely részére, majd írjuk be a mértet jelen esetben 38×38 mm-et. Miután kattintottunk feljön egy kis ablak, melybe beírhatjuk az adatokat. Tegyünk így. Írjunk be pár adatot pl.: 23, 47, 18, 12. Ha kész vagyunk kattintsunk a pipára. Most már láthatjuk, hogy a kördiagrammunk feloszlott a megadott értékek szerint.

Most fogjuk meg a közvetlen kijelölő eszközt (fehér nyíl) és kattintsunk az egyik szeletre, ezzel kijelöltük. Most pedig válasszunk egy színt a palettáról, amivel kiszíneznénk. Csináljuk meg ugyanezt a többi szelettel is csak különböző színnel.

Ha kész a színezés akkor jelöljük ki az egész grafikát és vegyük le róla a keretet így nem lesz oldalt fekete mikor 3D-sé alakítjuk.
Most menjünk az Effect–>3D–>Extrude & bevel menüpontra és állítsuk be az alábbi értékeket!

ill_3D.PNG3D beállítások

Ha mindent jól csináltunk akkor tulajdonképpen készen is vagyunk. Még rá lehet írni a számokat meg itt-ott csinosítani, de az már egyén függő.

graf.pngAz elkészült 3D grafika

A tipp Adobe Illustrator CS6 verzió segítségével készült. Elkészíthető az előző verziókkal is, de egyes menüpontok eltérhetnek az itt használtaktól!

Címkék: grafikon 3D

A bejegyzés trackback címe:

https://toptippek.blog.hu/api/trackback/id/tr154957560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása