Leírás

Ez az oldal tippek trükkök megosztásával foglalkozik, főleg az informatika világából azon belül is a grafika, kiadványszerkesztés témából fogok pár dolgot megosztani.

Címkék

3D (3) AHCI (1) BIOS (1) borító (1) CD (1) CDBrunerXP (1) DVD (1) facebook (1) fogaskerék (1) free (1) frissítés (1) golyó (1) grafikon (1) ikon (1) ingyen (1) ISO (1) jpg (1) kendő (1) képfájl (1) Lumia 920 (1) mikroszálas (1) monitor (1) Nokia (1) pdf (1) png (1) pool (1) rejtett (1) SATA (1) Szoftver (1) tisztítás (1) total commander (1) tv (1) unlock (1) windows 8 (2) Windows Phone (2) Címkefelhő

Kapcsolat

Iratkozz fel a hírcsatornára!

contactBejegyzések
Kommentek

Akár küldhetsz e-mail is az alábbi címre: zega01[kukac]gmail[pont]com

AHCI mód Windows 8 telepítése után

2013.01.11. 23:25 | ZeGa | Szólj hozzá!

Belefutottam egy olyan problémába, egy gépen, hogy utólagosan, tehát már operációs rendszer telepítése után kellett átállítani AHCI módba a merevlemezeket.

AHCI - Advanced Host Controller Interface

„Az alapértelmezett üzemmód a SATA-hoz az AHCI, mely elérhetővé teszi a SATA újabb funkcióit, mint amilyen a hot swap és a Native Command Queuing (NCQ). ” Forrás: Wikipédia

Nos ez Windows Vista vagy Windows 7 esetében már ment volna, de Windows 8-ban kicsit megvariálták a dolgot.

Windows Vista / 7

Start menü keresés mezőbe gépeljük be a regedit szót majd az eredményre kattintsunk jobb egérgombbal és futtassuk rendszergazdaként. A rendszerleíró adatbázisban navigáljunk el ide:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci

Az itt található Start bejegyzés értékét pedig változtassuk meg 0-ra úgy, hogy jobb egérgombbal kattintsunk rá és ott válasszuk a módosítás menüpontot az érték rubrikába pedig írjuk be a 0-át. Ha ez kész akkor már be is állíthatjuk BIOS-ban az ACHI módot.

Ez volt eddig, de most a Windows 8-ban kicsit másképp van.

Szintén regeditben kell turkálni, de most ezen a helyen kell keresgélni:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\

Itt pedig az ErrorControl bejegyzésben kell az értéket 3-ról 0-ra állítani, de ezzel még nem vagyunk készen. A storachi még tartalmaz almappákat. Az egyik ilyen mappa a StartOverride mappa, melyben van egy 0 nevű bejegyzés, aminek az értékét szintén 0-ra kell állítani az előzőekben leírtak szerint. Ha ezzel is készen vagyunk akkor már nyugodtan engedélyezhetjük az ACHI beállítást a BIOS-ban.

Az itt leírtak elég biztonságosak, de az ördög nem alszik ezért mindenki csak saját felelősségére használja fel!

Címkék: windows 8 AHCI BIOS SATA

A bejegyzés trackback címe:

https://toptippek.blog.hu/api/trackback/id/tr435013046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása